10 de novembre 2008

Acte: Intervenció de Daniela Grau a la Fira de Sant Lluc a Olot (Garrotxa)

El passat 18 d'octubre la Sra. Daniela Grau (a la foto), Consellera de Catalunya Acció de la Catalunya del Nord, va intervenir en una xerrada com a convidada, en els actes programats de la Fira de Sant Lluc a Olot (Garrotxa).

Daniela Grau, reconeguda activista anticolonial de la Catalunya del Nord, és ben recordada per aquestes terres per haver tingut l'honor d'encendre el Fogueró de Sant Joan amb la Flama del Canigó, ara fa uns quants anys. En aquesta ocasió, ha estat convidada per la Plataforma Cívica d'Olot: Estelada 2014, dins el cicle : De punta a punta.

Ella va fer un repàs sobre la situació cultural i política a la Catalunya del Nord, per a denunciar el genocidi lingüístic i nacional que pateix el nord del país per part de l'Estat Francès. L'acte va ser seguit amb molt d'interès pel públic assistent. Aquesta intervenció va ser molt aplaudida, -mostrant la realitat nacional del nord de la nostra nació- posterior a la que ha havia tingut el testimoni de les Illes i que continuarà properament amb els de la Franja de Ponent i del País Valencià.